Optimera Svenska AB har ingått avtal om att förvärva Lida Timber AB i Burseryd per den 1 september 2018.

– Vi är mycket glada över att Anders Josefsson har valt att sälja sitt bolag till oss, säger Magnus Detterholm, Vd för Optimera Svenska AB.

Lida Timber AB startades redan 1949 av Carl Josefsson och tre delägare. 1972 tog sonen Kjell över och utvecklade företaget. Sedan 1995 är det Anders Josefsson, tredje generationen, som driver familjeföretaget. Verksamheten är inriktad på vidareförädling av trävaror, försäljning av briketter och tork- och bindströ. Kunderna finns i hela Europa och utgörs av byggvaruhandel, tillverkande industrier och värmeverk. Lida Timber AB, med kontor och produktion i Burseryd omsätter ca 110 miljoner kronor och har 20 anställda.

– Jag tycker att det är rätt tid att sälja nu. För att ta företaget till nästa nivå behövs en annan ägare med resurser och intresse för att utveckla verksamheten, menar Anders Josefsson.

– Det har varit viktigt för mig att sälja till en långsiktig ägare. Det blir bäst både för bolagets utveckling och för vår duktiga personal.
Försäljningen till Lidas befintliga kunder kommer fortsatt ske inom Lida Timber AB och Anders Josefsson kommer att fortsätta som verksamhetschef. Genom förvärvet av Lida Timber förstärker Optimera den satsning på träförädling och Prefab, som inleddes med köpet av Munktorps Träförädling AB 2017.

– Vi kompletterar varandra bra och kan nu erbjuda våra gemensamma kunder ett bredare utbud av förädlade träprodukter, säger Johan Wigelius, Vd för Munktorps Träförädling AB.
– Dessutom förstärker vi vår leveransförmåga, framför allt inom hyvlade och målade träprodukter.

I samband med förvärvet kommer samtliga anställda att erbjudas fortsatt anställning. Förvärvet kommer att MBL-förhandlas.

För ytterligare information kontakta:

Optimera Svenska AB: Magnus Detterholm, Vd, tel: 040-692 37 33, magnus.detterholm@optimera.se

Lida Timber AB; Ander Josefsson, Vd tel: 0371-366 51, anders@lidatimber.se

Munktorps Träförädling AB; Johan Wigelius, Vd, tel: 070-654 64 32, johan@munktorpstra.se

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 53 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 900 anställda och omsätter cirka 3,5 miljarder SEK.
Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 180 000 anställda i 64 länder.